top of page

Yoga is voor iedereen.

 

Bij yoga denken veel mensen aan slanke, lenige mensen in modieuse outfits die zich in onmogelijke poses vouwen.

Misschien heb je altijd al mee willen doen met een yogales, maar liet je je afschrikken door deze gedachte. Terwijl je, juist als je overgewicht hebt, zoveel baad kan hebben bij yoga.

 

Yoga gaat over jouw eigen pad volgen. Niet over hoe je eruit ziet of hoe lenig je bent. Het gaat over jouw eigen ontwikkeling.

Iedereen kan, al dan niet met aanpassing van de houding, yoga beoefenen. Het stimuleert je organen, vergroot de flexibiliteit en kracht van het gehele lichaam. Het vermindert stress en versterkt het spijsvertering- en ademhalingssysteem.

Naast Leefstijlcoach ben ik ook bij de International Yoga Alliance geaccrediteerd Yoga Docent. Opgeleid in Hatha Yoga. Ik richt mij daarbij vooral op mensen met overgewicht met aangepaste yogalessen.

 

Mijn opleiding heb ik in India gevolgd aan de beroemde Arhanta Yoga Ashrams. Een studie van 200 uur op het gebied van asana (houdingen), pranayama (ademhaling), Yoga filosofie en lesvaardigheden onder leiding van Ram Jain en Omkar Jain.

 

Hatha Heaven(2).png
E296180D-0A79-4022-A4E4-91A31A3F8A45.jpeg

Wat kan je verwachten?
 

Hatha Yoga kenmerkt zich doordat houdingen enkele seconden tot een minuut wordt aangehouden. De houdingen zelf kunnen wel intens zijn, maar worden afgewisseld met ontspanningsmomenten. Zo leert het lichaam om beter te ontspannen. Iets wat het in onze gehaaste maatschappij veelal vergeten is.

Het tempo van deze lessen is rustig en kalm.

De focus ligt op een goede uitvoering van de yogahoudingen, zodat blessures voorkomen worden. Verder het aanleren van de juiste ademhaling en het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn.

Elke les bevat ademhalingsoefeningen, een warming-up met (aangepaste) zonnegroeten, lichaamsversterkende activiteiten gevolgd door een serie asanas (houdingen) en diepe ontspanning aan het einde.

De houdingen worden aangepast aan jouw eigen fysieke mogelijkheden. Ook maken we waar nodig gebruik van ondersteunende middelen (blokken, yogakussen, bolster, een stoel)

Een les duurt 60-90 minuten.

Meer weten of aanmelden? Druk op onderstaande knop.
 

Yoga opleiding India, lesruimte Nederland

logo van yoga alliance registratie 200 uur yoga teacher
bottom of page