top of page

Leefstijlprogramma GLI CooL

F2966C3F-B927-4B87-9657-C565CD5AE5F0.JPG

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

100% vergoed vanuit je basisverzekering
Logo licentiehouder GLI CooL groepsprogramma

De CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is het grootste Leefstijlprogramma in Nederland dat wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken.


CooL is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Met mijn hulp ga je in groepsverband met je voedingspatroon aan de slag en ook beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid komen aan bod.

 

Jij als deelnemer staat aan het roer. Je kiest zelf waarmee je aan de slag gaat en hoe je dit doet. Ik ondersteun je daarbij als CooL Coach.

De eerste acht maanden zijn de behandelingsfase. Hierin krijg je acht groepsessies en individuele begeleiding.

In de zestien maanden daarna vind de onderhoudsfase plaats. Om te zorgen dat het behaalde resultaat ook blijft. Ook de onderhoudsfase bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele coaching.

Ook krijg je drie jaar toegang tot de Leefstijlacademie. Hierin volg je verschillende modules over wat een gezonde leefstijl precies inhoudt. En wordt je geïnspireerd met leuke filmpjes en podcasts.

Wil je liever niet aan een groepsprogramma deelnemen? Kijk dan of mijn één op één trajecten iets voor je zijn.

 

Norbert, 2023

‘Ik ben echt een ander mens geworden door CooL. Ik maak veel bewustere voedingskeuzes, ik houd bij hoeveel calorieën ik binnen krijg, ik ben naast de sportschool meer gaan bewegen. Wandelen heb ik omarmd. Dat deed ik nooit en nu heb ik voor de Vierdaagse getraind!’

Logo studio blankestijn
 • Je wordt gedurende twee jaar begeleid door één persoon: de CooL-coach.

 • Je werkt samen met jouw CooL-coach aan veranderingen in je leefstijl. Met je leefstijl bedoelen we voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. De CooL-coach ondersteunt je om je gedrag te veranderen waarbij jij de regie houdt.

 • Je kijkt samen met je CooL-coach naar wat er nu al goed gaat zodat je dit kunt doorzetten en uitbreiden.

 • Samen met je CooL-coach stel je doelen en acties op waarmee je in jouw eigen tempo aan het werk gaat.

 • Je gaat ook zelf aan de slag met een vorm van bewegen of sporten die bij jou past. De buurtsportcoach komt tijdens een bijeenkomst tips geven.

 • Je wordt onderdeel van CooL met landelijk meer dan 500 CooL-coaches en met bewezen goede resultaten. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers afvallen en dat hun kwaliteit van leven flink verbetert.

 • Deelnemers en Cool-coaches werken naar dezelfde doelen toe: jou de vaardigheden leren om zelf met je leefstijl aan de slag te blijven gaan. Niet alleen de komende twee jaar, maar ook daarna.

Logo studio blankestijn
 • Deelname aan CooL is kosteloos maar we verwachten van jou dat je zoveel mogelijk bij alle sessies aanwezig bent. Je wordt onderdeel van een CooL-groep die samen het traject doorloopt.

 • We verwachten dat je actief mee doet in de groep en ook tussen de sessies door aan de slag gaat met de doelen en acties die je samen met je CooL-coach hebt opgesteld

Logo studio blankestijn

Je kunt je aanmelden voor CooL als je:

 • 18 jaar of ouder bent,

 • een BMI hebt tussen 25 en 30 én daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang (≥ 102 cm bij mannen en ≥ 88 cm bij vrouwen) of (een verhoogd risico op) diabetes of hart- en vaatziekten hebt,

 • of als je een BMI van meer dan 30 hebt,

 • en gemotiveerd bent om met je eigen leefstijl aan de slag te gaan.

Je huisarts of internist kan je doorverwijzen. 

In Soest werk ik samen met twee andere Leefstijlcoaches voor de uitvoering van GLI CooL bij Leefstijlscoaching Soest www.leefstijlsoest.nl

Logo leefstijlcoaching soest waar samenwerking mee is
bottom of page