top of page

Over mij

Al toen ik in het bedrijfsleven werkte, was coachen mijn favoriete onderdeel van mijn functie. En toen ik mijn eigen praktijk als leefstijlcoach startte, merkte ik wíe ik het allerliefste wil coachen: vrouwen met de nodige levenservaring (lees: 50+), die gezonder willen leven, meer energie willen hebben.

 

En weten dat ze hiervoor af moeten vallen. En op gewicht moeten blijven. En vaak is dat laatste een probleem. Want als je eenmaal flink overgewicht hebt ontwikkeld, vaak een dieet hebt gevolgd maar weer bent aangekomen, obesitas hebt, dan moet je twee keer zoveel doen om op gewicht te blijven als iemand die het niet heeft.

En dan de omgeving die denkt: ‘eigen schuld dikke bult’.


En dat is gewoon niet wààr! Obesitas is een ziekte.

Dankbaar

Het is toen dat ik besloot; deze groep gaat mij zo aan het hart, hier wil ik voor vechten. En hoe cool is het dan dat iemand bijvoorbeeld minder pillen hoeft te slikken omdat de gezondheid verbetert is. Of weer beter slaapt, waardoor het overdag makkelijker wordt gezonde keuzes te maken. Meer zelfvertrouwen krijgt en weer beter in zijn vel zit.

En het mooie is; iedere stap die je weet te zetten om je leefstijl te verbeteren levert al direct gezondheidswinst op!

Ik ben dankbaar dat ik de keuze heb gemaakt om het roer om te gooien. Mijn hart te volgen en nu echt iets kan betekenen voor mensen. Het maakt dat ik iedere ochtend vol energie uit bed stap. Een enorme gedrevenheid voel om resultaten te halen. En tot laat in de avond wel door kan blijven gaan. Maar dat doe ik toch maar niet. Dat was iets wat ik vroeger deed. Intussen ken ik het belang van tijdig je rustmoment pakken.

Dit ben ik

Mijn naam is Daphne Blankestijn

Ik heb een enorme hoeveelheid energie, breng de vaart erin en geniet van een uitdaging. Daarnaast ben ik super positief ingesteld en open minded.

Ik ben vanuit mijn voormalige functie als directeur bij een corporate organisatie, gewend om resultaten te halen. En kan soms best direct en confronterend zijn. Wat minder eindeloos 'coachende' vragen stellen.

 

Daar moet je wel tegen kunnen als je met mij wilt werken.

Mijn visie op overgewicht en obesitas

Onze hersenen houden niet van veranderen. En zijn continue op zoek naar gemak en genot. En daar is onze hele leefomgeving intussen op ingericht. Roltrappen, stofzuig- en grasrobots, auto's en electrische fietsen. En supermarkten vol gemakkelijke maaltijden en zoet. Maar heel gezond is dat niet voor je lichaam. Geen wonder dat het super moeilijk is om af te vallen, en vooral om daarna op gewicht te blijven. En dan werkt je lichaam ook nog niet mee, want dat wil continue terug naar het oude gewicht. Het is niet voor niets dat obesitas als ziekte is aangemerkt. En dat als je overgwicht heb ontwikkeld, je twee keer zoveel moet doen als een ander om af te vallen en op een gezond gewicht te blijven.


Maar wat kan je dan wel doen om duurzaam af te vallen en gezonder te worden? Wat wel werkt is om kleine stapjes zetten in het veranderen van gewoonten. Stapjes die bij iemand passen, energie geven en haalbaar zijn. Dus een plan te maken en daarna: ‘stick to the plan’. Met vallen en opstaan.


Maar soms lukt het ondanks een gezondere leefstijl niet om ook op een gezond gewicht te komen of te behouden. Dan kan een operatie een optie zijn. En zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van medicatie om het zieke obesitas lichaam te ondersteunen zodat afvallen wel lukt. Maar een gezonde leefstijl is ook dan een randvoorwaarde voor succes en de basis van een gezond leven.

 

2EEFFE00-45EF-4AE1-B207-D3EE83367016.JPG

En ook nog over mij....wist je dat:

  • Ik helemaal los ga als ik in een mooie Engelse boekenwinkel ben. Stapels boeken koop die vervolgens heel mooi ongelezen in mijn kast blijven staan…

  • Je mij altijd wakker mag maken voor zelfgemaakte scones met lemon curd. Heerlijk met Engelse ontbijt thee.

  • Ik met heel veel dingen tegelijk bezig kan zijn. In mijn hoofd van het ene onderwerp naar het andere ga. Ik zelf dan precies weet wat ik doe, maar voor de buitenwereld het soms overkomt als ‘georganiseerde chaos’ zoals mijn voormalige manager het ooit noemde.

  • Ik dol ben op vintage kleding of unieke tweedehands koopjes. Mijn mooiste vondst een wollen geblokt jasje is in mijn lievelingskleur paars?

  • Ik totaal geen passie voor auto’s heb, maar op de een of andere manier alle automerken en types ken?

  • Ik ook yoga docent ben en voor mijn opleiding een maand in een Ashram (school) in India heb geleefd? Daar iedere ochtend al om 5.25 uur naast mijn bed stond?

bottom of page