top of page

41 jaar en al chronisch ziek....Toen ik mijn eigen bedrijf opstarte moest ik van mijn businesscoach Veronique Prins, nadenken over mijn ideale klant. Ik kom zelf uit een familie met allemaal slanke mensen. En hoewel ik mij wel eens op het 'brooddieet' (dan at je alleen maar brood. Nu met de 'koolhydraatarm' hype bijna ondenkbaar 😉 ) heb gestort, kon ik eigenlijk eten wat ik wilde, zonder aan te komen. 


Net als de rest van ons gezin. En ik dacht dat dat normaal was. Maar toen ik de opleiding tot Leefstijlcoach volgde bij Sonnevelt Opleidingen, coachte ik mensen met overgewicht en obesitas. En kwam erachter dat het helemaal niet normaal is en ik dus een lucky girl ben. Dit intrigeerde mij. En ik krijg die vraag ook wel eens vanuit coachees; waarom ben ik dik en blijf jij zo slank? En het antwoord daarop is niet zo eenvoudig. Dat is echt veel complexer dan 'ieder pondje gaat door het mondje'. En daarom is het ook zo oneerlijk dat mensen met overgewicht of obesitas vaak gestigmatiseerd worden.Maar hé, intussen heeft meer dan de helft van nederland al overgewicht....Omdat vrouwen van 55+ al één of meer chronische aandoeningen hebben, en dit veelal veroorzaakt wordt door een ongezonde leefstijl, had ik besloten dat dit mijn 'ideale klant' werd.Maar nieuwste cijfers laten zien dat de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen een chronische ziekte krijgen gedaald is naar 41 jaar!!! What the F***In de media wordt gesproken van een 'gezondheidsramp'. En niet alleen voor vrouwen overigens. Ook de gezondheid van mannen en jongeren gaat down the drain.In het hoofdlijnenakkoord wordt flink geschrapt in de bijdrage voor preventie. Het is te betuttelend om je als overheid op die manier te bemoeien met de gezondheid van de inwoners.Maar hoe kan je als individu/consument opboksen tegen de enorme macht en invloed van grote industrieën die juist hun verdienmodel gebouwd hebben op het veroorzaken van gezondheidsproblemen?In ons (ultra)bewerkt voedsel worden doelbewust middelen gestopt waardoor onze hersenen/lichaam er maar steeds meer en meer van wil. 


Dus je produceert 'voedsel' waarvan je weet dat het schadelijk is, en je ontwikkelt het op zo'n manier waarvan je weet dat mensen de verleiding niet kunnen weerstaan.En goedkoper dan een gemiddelde brocoli, waardoor, als je echt op je centjes moet letten, de keuze snel gemaakt is.En nu van roken ongeveer iedereen wel weet hoe schadelijk het is, is er een nieuw verleidelijk, en ogenschijnlijk gezonder, alternatief in de vorm van vapen.Ik zag laatst zo'n meisje nog lopen. Lurkend aan een zuurstokroze 'vape'.En zo kunnen we wel even doorgaan. Maar ik wil ieders weekend niet verpesten en zelf ook nog een lekkere vrijdagmiddag beleven.Anyhow....ben je een vrouw van 41+ met overgewicht, tob je met je gezondheid en kun je wel wat hulp gebruiken?


Ik sta voor je klaar!
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page