We hadden nog hééél veel groenten over van onze lokale bio tuinder @decooperij . Heerlijk om daar zelf weer een recept bij te bedenken. Deze keer gevulde courgette.
Ik doe altijd maar wat, en meestal maak ik meer dan nodig. Dit kan je dan weer invriezen voor een later moment als je geen tijd hebt om te koken.
En toch iets voedzaams wilt eten.
Probeer zelf ook wat uit met verschillende groenten en hoeveelheden. Het voordeel van koken is dat er over het algemeen niet zoveel mis kan gaan. In tegenstelling tot bakken van bv brood en cakes enzo waar het juist heel belangrijk is de juiste hoeveelheden af te meten.
Enjoy!
Nodig 4 personen:
Ui en knoflook
Provinciaalse kruiden
Tomatenpuree
Twee grote courgettes
Lekker veel tomaten
Paprika
Bleekselderij of wat je ook in huis hebt en lekker vindt denk ook aan aubergine bijvoorbeeld
Gedroogde beluga linzen voor ongeveer 4 personen.
Vega gehakt (anders wordt het zo vet en ik eet überhaupt geen dieren)
(Vegan) feta en geraspte kaas
Peper en zout
Ovenschalen
Doen:
Oven 200gr voorverwarmen
Linzen koken
Courgettes halveren en uithollen (Inhoud kan je meebakken)
Ui en knoflook fruiten, vega gehakt meebakken
Groenten in stukjes en meebakken
Kruiden toevoegen
20-30 min sudderen
Linzen toevoegen.
In uitgeholde courgette scheppen
Feta erover verdelen
Geraspte kaas en 20-30 min in de oven
Commentaires