top of page
Foto van schrijverDaphne Blankestijn

Gevulde Courgettes bomvol groenten

Bijgewerkt op: 30 sep.

We hadden nog hééél veel groenten over van onze lokale bio tuinder @decooperij . Heerlijk om daar zelf weer een recept bij te bedenken. Deze keer gevulde courgette.

Ik doe altijd maar wat, en meestal maak ik meer dan nodig. Dit kan je dan weer invriezen voor een later moment als je geen tijd hebt om te koken.


En toch iets voedzaams wilt eten.


Probeer zelf ook wat uit met verschillende groenten en hoeveelheden. Het voordeel van koken is dat er over het algemeen niet zoveel mis kan gaan. In tegenstelling tot bakken van bv brood en cakes enzo waar het juist heel belangrijk is de juiste hoeveelheden af te meten.



Enjoy!



Nodig 4 personen:


  • Ui en knoflook


  • Provinciaalse kruiden


  • Tomatenpuree


  • Twee grote courgettes


  • Lekker veel tomaten


  • Paprika


  • Bleekselderij of wat je ook in huis hebt en lekker vindt denk ook aan aubergine bijvoorbeeld


  • Gedroogde beluga linzen voor ongeveer 4 personen.


  • Vega gehakt (anders wordt het zo vet en ik eet überhaupt geen dieren)


  • (Vegan) feta en geraspte kaas


  • Peper en zout


  • Ovenschalen



Doen:


  • Oven 200gr voorverwarmen


  • Linzen koken


  • Courgettes halveren en uithollen (Inhoud kan je meebakken)


  • Ui en knoflook fruiten, vega gehakt meebakken


  • Groenten in stukjes en meebakken


  • Kruiden toevoegen


  • 20-30 min sudderen


  • Linzen toevoegen.


  • In uitgeholde courgette scheppen


  • Feta erover verdelen


  • Geraspte kaas en 20-30 min in de oven




4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page