Op de laatste dag van de vakantie hadden we nog best wat restjes over. Zonde om weg te gooien. Ik improviseerde wat en maakte er een lekkere soep van.
Hieronder een soort van recept. Omdat ik niet meer precies weet wat ik erin gooide, hoeveel water etc.
Dus.....gebruik de basis en experimenteer ook zelf wat. Wie weet levert het je een nieuw lievelingsrecept op. Ik ga deze in ieder geval vaker maken!
En er hoefde geen voedsel verspild te worden.
Heb jij ook nog restjes (ongekookte) groente liggen die anders weg gaat? Je kan niet genoeg groente eten dus maak er een lekker soepje van.
Hieronder het recept.
Nodig voor ongeveer vier personen:
3 uien
paar tenen knoflook
courgette
paprika
4 tomaten
3-4 bouillonblokjes
200gr volkoren pasta schelpjes (of bonen uit blik, of noedels: wat er toeallig nog is voor een 'bite).
ong. 1.5 liter water
Bereiden:
Fruit de ui en knoflook heel langzaam in olijfolie. Zeker wel een half uur. Vergelijkbaar met het maken van een uiensoep.
Als de uien helemaal gekarameliseert zijn, dus bruinig zijn geworden en zacht (let op: dit is niet hetzelfde als aanbakken) kan de in stukken gesneden courgette en paprika erbij. Deze bak je nog wat mee in de pan voor een paar minuten.
Vervolgens ook de tomaat erbij en nog eventjes meebakken.
Dan voeg je het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
Laat ongeveer 20 minuten koken tot alle groenten lekker zacht zijn. De tomaten wat uit elkaar zijn gevallen.
Voeg de laatste 10 minuten nog de paste toe en kook mee. Of de bonen (even meeverwarmen) of noedels (laat meekoken voor het aantal minuten dat op de verpakking staat).
Lekker wat vers gemalen peper toevoegen en eventueel met wat parmezaanse kaas bestrooien.
Serveer met wat volkoren stokbrood.
Enjoy!
Comentários