top of page

Recept: Leftover Pompoen Soep

Foto van schrijver: Daphne BlankestijnDaphne Blankestijn



Ik ben gek op pompoenen en pompoensoep.


Je kan er alle kanten mee op: van traditioneel met groenten, tot pittig met pepers en kokosmelk en heel veel koriander. Ik ben van de categorie korianderlover.


In dit recept roosterde ik verschillende soorten pompoenen van biologische tuinderij 'De Coöperij' in Soest. en gooide er verschillende left over groenten bij die ik nog in de koelkast of op het aanrecht vond.


Nodig (gebruikt in dit recept):

  • 3 pompoenen (verschillende soorten maar hoeft niet)

  • olijfolie

  • wortels

  • bleekselderij

  • courgette

  • ui

  • peper

  • knoflook

  • 250gr rode linzen (gedroogd uit een zak)

  • 4 groentebouillontabletten

  • 2L water

  • Peper en zout


Bereiden:

  • Halveer de pompoenen. Maak de pompoenen van binnen schoon. Dus pitten eruit. De schil kan blijven zitten.

  • Verwarm de over voor op 220 graden.

  • Bestrijk de pompoenhelften met olijfolie. Leg ze op een bakplaat (met bakpapier) en rooster ze tot 45 minuten in de over. Let op dat ze niet verbranden. Als het te hard gaat zet je de oven zachter. Prik in om te kijken of ze al gaar zijn.

  • Was de rode linzen.

  • Snijd intussen de ui in stukken en de knoflook. Fruit dit aan in een pan. Gooi de fijngesneden peper erbij.

  • Maak de wortels, bleekselderij en courgette schoon en snijd in blokjes of stukken.

  • Gooi dit bij de ui en bak even aan.

  • Voeg water en bouillonblokken toe en breng aan de kook.

  • Laat 40 minuten koken.

  • Voeg halverwege de (in stukken gesneden) pompoen toe.

  • Laat zacht koken.

  • Pureer en breng op smaak met peper.


Enjoy!



19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Restjessoep

Restjessoep

Comments


bottom of page