Wat een druildag vandaag met al die regen. Het lijkt wel herfst! En dat in het voorjaar....perfecte dag voor een kruidige rode kool met appel. Er is zomer- en winter rode kool.
Benodigd:
1 rode kool
3 appels
2 tl kaneel
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes
3 jeneverbessen
2 el palmsuiker of bruine suiker (optioneel en minder gezond of course...)
2 el appelazijn
400 ml water
peper en zout
Bereiding:
Snijd de kool in vieren en haal de witte kern eruit de Rode Kool
Snijd daarna alle stukken in dunne plakjes
Doe de fijngesneden kool in een (gietijzeren) pan met het water. Voeg de specerijen, suiker (optioneel) en azijn toe en breng aan de kook.
Meng alles goed door en laat zachtjes koken. Laat zeker een uur zachtjes pruttelen. Schep van tijd tot tijd om.
Roer na een uur de appelstukjes erdoor en laat nog 5 minuten gaarstoven.
Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Superlekker met zelfgemaakte aardappelpuree of krieltjes. Voor aardappelpuree kook ik altijd een kilo aardappelen gaar (kruimige aardappelen). Voeg flink wat (soja)melk toe en verwarm dit met de pan nog op het vuur. Goed stampen, flink wat peper erbij en voila!
Comments