top of page
Foto van schrijverDaphne Blankestijn

Recept: Rode kool met appeltjes voor een regenachtige dag

Bijgewerkt op: 8 mei

Wat een druildag vandaag met al die regen. Het lijkt wel herfst! En dat in het voorjaar....perfecte dag voor een kruidige rode kool met appel. Er is zomer- en winter rode kool.




Benodigd:

  • 1 rode kool

  • 3 appels 

  • 2 tl kaneel

  • 3 kruidnagels

  • 2 laurierblaadjes

  • 3 jeneverbessen

  • 2 el palmsuiker of bruine suiker (optioneel en minder gezond of course...)

  • 2 el appelazijn

  • 400 ml water

  • peper en zout



Bereiding:

  • Snijd de kool in vieren en haal de witte kern eruit de Rode Kool

  • Snijd daarna alle stukken in dunne plakjes

  • Doe de fijngesneden kool in een (gietijzeren) pan met het water. Voeg de specerijen, suiker (optioneel) en azijn toe en breng aan de kook.

  • Meng alles goed door en laat zachtjes koken. Laat zeker een uur zachtjes pruttelen. Schep van tijd tot tijd om.

  • Roer na een uur de appelstukjes erdoor en laat nog 5 minuten gaarstoven.

  • Breng op smaak met peper en een beetje zout.

  • Superlekker met zelfgemaakte aardappelpuree of krieltjes. Voor aardappelpuree kook ik altijd een kilo aardappelen gaar (kruimige aardappelen). Voeg flink wat (soja)melk toe en verwarm dit met de pan nog op het vuur. Goed stampen, flink wat peper erbij en voila!



13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page