Puur en onbewerkt eten helpt om je gewicht onder controle te houden. Zèlfs als je wat suiker toevoegt zoals in dit recept. Dat is nog altijd beter dan potten uit de supermarkt.
Het recept is eenvoudig.
Ingredienten voor 4 personen:
500 g verse rabarber (stengels)
1 vanillestokje
eventueel beetje water toevoegen.
50 g lichtbruine basterdsuiker of palmsuiker (ja! dat mag best een keer, als je het maar niet op alles gooit ;)
½ citroen
Snijd de rabarberstengels in stukjes. De uiteinden gebruik je niet. Gooi de rabarber in een bak water en maak schoon. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de binnenkant er met een lepel uit.
Gooi de rabarberstukjes met aanhangend water in een pan. Voeg de vanille en suiker toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met het deksel op de pan heel langzaam gaar (ik gebruik vaak een sudderplaatje en hanteer minimaal 20-30 minuten). Zet het vuur uit. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng door de rabarbercompote. Voeg voor een extra frisse smaak wat citroensap toe.
Laat afkoelen.
Heel lekker met (soja)yoghurt of ijs. Extra fruit toevoegen zoals banaan of blauwe bessen. En kaneel.
Enjoy!
댓글