Je doet mij geen groter plezier dan met zelfgebakken scones.
Hieronder vind je het recept van hoe mijn man ze altijd maakt.
Geheel plantaardig.
Heerlijk met engelse thee (met (soja)melk), jam en zelfgemaakte lemon curd (recept hiervan volgt).
Nodig:
Koekstekers van 8cm doorsnede of glazen van deze doorsnede
450gr bloem
1 tl zout
2 tl bakpoeder
1 zakje (bourbon) vanillesuiker van 8gr
50 gr suiker
110 g plantaardige bakboter in blokjes
220ml (soja)melk
100 gr rozijnen of cranberry's
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 225 graden.
Alle ingredienten, behalve de sojamelk en rozijnen in een kom doen.
Met je handen de boter wrijven tot er een zanderig mengsel ontstaat.
Sojamelk en rozijnen toevoegen en licht mengen. Vermijd om te kneden, anders wordt de scone taai, en dat wil je niet.
Deeg op een met bloem bestoven werkblad uitrollen tot 3cm dikte. En met de glazen of vormen rondjes uitdrukken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de melk.
Zet ze in het midden van de oven voor 15 minuten tot ze mooi licht goudbruin zijn.
Eet ze warm.
De dagen erna kan je er ook nog van genieten door ze even kort op te warmen.
Jammie!
Comments