top of page

Vegetarische zomersalade met gegrilde perzik, avocado en geitenkaas


Zon op je bord – voedzaam, licht en hormonaal in balans

Salade perzik avocado
Salade perzik avocado

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 rijpe perziken, gehalveerd en ontpit

  • 1 avocado, in plakjes

  • 75 g zachte geitenkaas (bijv. verse chèvre)

  • 75 g rucola of veldsla

  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

  • Sap van ½ citroen

  • 1 eetlepel balsamico (of balsamico-crème)

  • Handje geroosterde walnoten of pijnboompitten

  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

  • Verse basilicum als topping (optioneel)


Zo maak je het:

  1. Grill de perziken kort op een grillpan of barbecue (2-3 minuten) tot ze licht gekarameliseerd zijn.

  2. Rooster de noten kort in een droge pan tot ze lichtbruin en geurig zijn.

  3. Meng de sla met avocado, gegrilde perzik, verkruimelde geitenkaas en noten.

  4. Besprenkel met citroensap, olijfolie en eventueel een beetje balsamico.

  5. Breng op smaak met peper, zeezout en eventueel verse basilicum.


Waarom dit recept hormonaal vriendelijk is:

  • Goede vetten uit avocado, olijfolie en noten ondersteunen je hormoonbalans

  • Geitenkaas is vaak lichter verteerbaar dan koemelkproducten

  • Geen snelle suikers of bewerkte producten

  • Perfect voor warme dagen: licht, fris en voedzaam



Serveer met:Een kan koel water met schijfjes komkommer en munt – en laat op de achtergrond een paar druppels Endless Summer in de diffuser je ruimte vullen. ☀️

Comments


bottom of page