Vegetarische zomersalade met gegrilde perzik, avocado en geitenkaas
- Daphne Blankestijn
- 13 jun
- 1 minuten om te lezen
Zon op je bord – voedzaam, licht en hormonaal in balans

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 rijpe perziken, gehalveerd en ontpit
1 avocado, in plakjes
75 g zachte geitenkaas (bijv. verse chèvre)
75 g rucola of veldsla
1 eetlepel olijfolie extra vierge
Sap van ½ citroen
1 eetlepel balsamico (of balsamico-crème)
Handje geroosterde walnoten of pijnboompitten
Zeezout en zwarte peper naar smaak
Verse basilicum als topping (optioneel)
Zo maak je het:
Grill de perziken kort op een grillpan of barbecue (2-3 minuten) tot ze licht gekarameliseerd zijn.
Rooster de noten kort in een droge pan tot ze lichtbruin en geurig zijn.
Meng de sla met avocado, gegrilde perzik, verkruimelde geitenkaas en noten.
Besprenkel met citroensap, olijfolie en eventueel een beetje balsamico.
Breng op smaak met peper, zeezout en eventueel verse basilicum.
Waarom dit recept hormonaal vriendelijk is:
Goede vetten uit avocado, olijfolie en noten ondersteunen je hormoonbalans
Geitenkaas is vaak lichter verteerbaar dan koemelkproducten
Geen snelle suikers of bewerkte producten
Perfect voor warme dagen: licht, fris en voedzaam
Serveer met:Een kan koel water met schijfjes komkommer en munt – en laat op de achtergrond een paar druppels Endless Summer in de diffuser je ruimte vullen. ☀️
Comments