top of page

🌸 Paasproof Worteltaartmuffins (zonder geraffineerde suikers)

Gezond genieten met een knipoog naar de klassieke carrot cake – maar dan voedzaam, vezelrijk en hormoonvriendelijk!




Worteltaart muffins
Worteltaart muffins

Ingrediënten (voor 8-10 muffins)

  • 2 eieren

  • 75 ml kokosolie (gesmolten)

  • 100 ml ongezoete amandelmelk

  • 2 eetlepels ahornsiroop of honing

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 150 gram geraspte wortel

  • 100 gram amandelmeel

  • 50 gram havermout (fijn gemalen tot meel)

  • 1 theelepel kaneel

  • ½ theelepel gemberpoeder

  • 1 theelepel bakpoeder

  • snufje zout

  • optioneel: 30 gram gehakte walnoten of rozijnen


Voor de topping (optioneel):

  • 100 gram kokosyoghurt

  • 1 theelepel citroensap

  • 1 theelepel honing

  • geraspde citroenschil of wat kaneel voor de afwerking


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met papiertjes.

  2. Klop de eieren los in een grote kom en meng met de kokosolie, amandelmelk, vanille en ahornsiroop.

  3. Voeg de geraspte wortel toe en roer goed door.

  4. Meng in een andere kom het amandelmeel, havermeel, kaneel, gember, bakpoeder en zout. Voeg dit toe aan het natte mengsel.

  5. Roer eventueel de walnoten of rozijnen erdoor.

  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen.

  7. Laat afkoelen. Meng intussen de ingrediënten voor de topping en besmeer de muffins vlak voor het serveren.


Waarom dit recept past bij jouw leefstijl:

  • Laag in geraffineerde suikers, dus vriendelijk voor je bloedsuikerspiegel.

  • Rijk aan vezels en gezonde vetten die verzadigen en je hormonen ondersteunen.

  • Wortel en amandelmeel leveren vitamines, mineralen en antioxidanten.

  • En bovenal: feestelijk en lekker, zodat je bewust kunt genieten van Pasen.


Wil je dit soort recepten én leefstijltips in je mailbox?


📩 Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontdek hoe je met kleine aanpassingen grote stappen zet richting een energiek en gezond leven na je 50e.


Comentarios


bottom of page