top of page

Ik zit zo vol!

‘Maar ik zit zo vòl, ik kan het niet eens op!’


Ik hoor het cliënten vaak zeggen als ze hun voedingspatroon veranderen. Het is niet mìnder eten, een dieet volgen of jezelf uithongeren. Maar ànders en meer voedzame producten. En dat is soms even wennen voor het lichaam.


‘Maar wat doe ik dan op mijn brood’? Vroeg iemand laatst.


Ten eerste kan de app #kiesikgezond van het #voedingscentrum enorm helpen. Scan de barcode van een product en je weet of je goed zit. Of welk gezonder alternatief er is.


En het hoeft niet altijd brood te zijn. Denk aan een zelfgemaakte simpele salade of soep.

Minimaal 250 gram groente. En eigenlijk is het 400-500 gram. Schep daar je bord maar eens mee vol. Het past er niet eens op...

Daarom is het ook goed om bijvoorbeeld bij de lunch wat tomaat, komkommer of rauwkost te eten.


Zelf at ik vanochtend dit: groene appel, kiwi gold en drie abrikozen. Paar scheppen soja yoghurt (ik eet vrnl plantaardig) of gewone kwark. Twee scheppen mix van pitten, zaden, noten en gedroogd fruit.


🍇 En de komende uren heb je echt geen trek meer.


8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page