top of page

Koolhydraatarm deel twee....

Bijgewerkt op: 7 jul.

𝐖𝐚𝐭 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐣𝐞 𝐡𝐢𝐞𝐫 𝐧𝐮 𝐦𝐞𝐞....Zo poste ik gisteren nog dat ik moe wordt van de '𝐤𝐨𝐨𝐥𝐡𝐲𝐝𝐫𝐚𝐚𝐭𝐚𝐫𝐦 𝐡𝐲𝐩𝐞'.Kreeg ik ook gelijk weer een post onder ogen van iemand die beweert dat je binnen X dagen het lichaam van een gespierde Adonis krijgt als je stopt met het eten van brood.


Weten hoe?


Natuurlijk moet je dan replyen op de post met een woord waarvan je hersenen gelijk een sugar rush krijgen, en je ontvangt een video met alle info.'s Avonds heb ik een bijeenkomst met de deelnemers aan mijn programma die bezig zijn op een duurzame manier gewicht te verliezen.

Met prachtige resultaten. En toch gaat het dan òòk weer over koolhydraatarm eten en bv intermitted fasten inzetten in de strijd om af te vallen (gewoon je ontbijt skippen. En dat is zo niet hoe intermitted fasten bedoeld is... 🙄 ).𝐄𝐧 𝐢𝐤 𝐬𝐧𝐚𝐩 𝐡𝐞𝐭. Op een duurzame manier je leefstijl veranderen naar een gezonde leefstijl, gaat met kleine stapjes. Kost tijd. 


En we zijn geneigd te overschatten wat in korte termijn bereikt kan worden. En onderschatten wat we op de lange termijn kunt realiseren. 


Er is 𝐠𝐞𝐞𝐧 quick fix. En als er dan mensen voorbij komen die gouden bergen beloven, dan ben je geneigd hierop in te gaan. 


𝐄𝐧 𝐝𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐰𝐚𝐭 𝐦𝐢𝐣 𝐝𝐞𝐧𝐤 𝐢𝐤 𝐳𝐨 𝐫𝐚𝐚𝐤𝐭...


Mensen met overgewicht en een chronische ziekte of obesitas zijn vaak kwetsbaar. Hebben zelf al van alles geprobeerd. Maar dat heeft hen tot nu toe niet het resultaat gebracht waar ze op hoopten of wat hen beloofd werd.


Ze zijn vaak zoekende, en daar spelen veel 'gezondheids' aanbieders handig op in. 


En dan kan ik maar uit blijven leggen (met liefde hoor...) dat diëten zinloos is, dat je lichaam dan de overlevingsstand aanzet. En als je daarna normaal gaat eten, want diëten zijn vaak niet vol te houden, je nòg meer aankomt. En dan ben je nog verder van huis.


Dat er niks mis is met volkoren granen. Je gewoon regulier fruit kunt eten ipv alleen blauwe bessen. Je ècht geen overdosis eiwitten hoeft te nemen om af te vallen. Dat je ècht niet met intermitted fasten hoeft te starten om gewicht te verliezen. 


Begin maar eens gewoon met drie voedzame maaltijden per dag. En dan kan je altijd nog kijken of het iets voor je is.


En weet je iets niet zeker, maak gebruik van de website van het Voedingscentrum of Puur Gezond.

Daar vind je ècht betrouwbare informatie over voeding. 


Met de app 'Kies ik Gezond' kan je in de supermarkt checken of je een gezonde keuze maakt. En zo niet, welk gezonder alternatief er is.


Betrouwbare info over bewegen?

Bekijk de website Kenniscentrum Sport of Allesoversport.nl 


En kom je er dan nog niet uit. Dan sta ik voor je klaar! 


En met mij nog 1200 andere geaccrediteerde BLCN Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland Leefstijlcoaches 🍓18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page