top of page
Foto van schrijverDaphne Blankestijn

Nieuw recept: Rijstnoedel salade met gerookte tofu, shitakes, gegrilde little gem met pittige dressing




Ik ben er gek op!

Rijstnoedels met van alles en nog wat erop aan groentes, tofu, paddestoelen....en lekker veel sojasaus (shoyu, geen ketjap manis), sesamolie en sesamzaadjes (de zwarte).

Boordevol eiwitten en ander goeds voor je lichaam.


Onderstaande recept ontstond ter plekke met wat er voorhanden was.


Nodig voor vier personen:

  • rode ui

  • paar roosjes brocoli of paksoi

  • 250 gr shitakes of kastanje champignons

  • rijstnoedels voor 4 personen

  • gerookte tofu (blok oa bij AH te koop)

  • 2 kropjes little gem

  • rode peper

  • sap van een citroen

  • 1 eetlepel ahorn siroop

  • theelepel sesamolie

  • 2 eetlepels gehakte pinda's (zelf hakken...)

  • avocado

  • zwarte sesamzaadjes

  • sojasaus voor salade naar smaak

  • sesamolie voor salade naar smaak

  • olie

  • peper


Bereiden:

  • Snijd de ui doormidden en snijd vervolgens in plakjes

  • stoom of kook de brocoli of paksoi beetgaar

  • wrijf de paddestoelen schoon en snijd in plakjes

  • dep de tofu droog en snijd in blokjes

  • was de sla en droog deze goed af. Snijd ieder kropje vervolgens in de lengte doormidden. Houd het stronkje eraan omdat anders de sla uit elkaar valt.

  • snijd de rode peper in kleine blokjes

  • maak de avocado schoon en snijd in plakjes

  • maak een dressing voor de sla door het citroensap, ahornsiroop, sesamolie en peper in een schaaltje bij elkaar te doen. Roer even door en laat staan.

  • Fruit de ui, voeg vervolgens de paddestoelen en tofu toe en bak deze tot gewenste kleur.

  • Bestrijk de halve kropjes aan de platte zijde met wat olie en gril in een pan of op een grilplaat tot een mooie grilkleur aan de onderzijde.

  • Bereid de mihoen/rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.


Bord opmaken of mooie kom:

  • Mihoen over de borden verdelen

  • brocoli of paksoi verdelen over de borden

  • avocado toevoegen

  • little gem toevoegen. Dressing met rode peper over de kropjes sla verdelen. Voeg hier de gehakte pinda's aan toe.

  • verdeel de gebakken paddestoelen en gerookte tofu over de borden.

  • Top af met de zwarte sesam.

  • Breng op smaak met sesamolie en lekker veel (ik ben er gek op) sojasaus.


Enjoy!


12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page