Ik ben er gek op!
Rijstnoedels met van alles en nog wat erop aan groentes, tofu, paddestoelen....en lekker veel sojasaus (shoyu, geen ketjap manis), sesamolie en sesamzaadjes (de zwarte).
Boordevol eiwitten en ander goeds voor je lichaam.
Onderstaande recept ontstond ter plekke met wat er voorhanden was.
Nodig voor vier personen:
rode ui
paar roosjes brocoli of paksoi
250 gr shitakes of kastanje champignons
rijstnoedels voor 4 personen
gerookte tofu (blok oa bij AH te koop)
2 kropjes little gem
rode peper
sap van een citroen
1 eetlepel ahorn siroop
theelepel sesamolie
2 eetlepels gehakte pinda's (zelf hakken...)
avocado
zwarte sesamzaadjes
sojasaus voor salade naar smaak
sesamolie voor salade naar smaak
olie
peper
Bereiden:
Snijd de ui doormidden en snijd vervolgens in plakjes
stoom of kook de brocoli of paksoi beetgaar
wrijf de paddestoelen schoon en snijd in plakjes
dep de tofu droog en snijd in blokjes
was de sla en droog deze goed af. Snijd ieder kropje vervolgens in de lengte doormidden. Houd het stronkje eraan omdat anders de sla uit elkaar valt.
snijd de rode peper in kleine blokjes
maak de avocado schoon en snijd in plakjes
maak een dressing voor de sla door het citroensap, ahornsiroop, sesamolie en peper in een schaaltje bij elkaar te doen. Roer even door en laat staan.
Fruit de ui, voeg vervolgens de paddestoelen en tofu toe en bak deze tot gewenste kleur.
Bestrijk de halve kropjes aan de platte zijde met wat olie en gril in een pan of op een grilplaat tot een mooie grilkleur aan de onderzijde.
Bereid de mihoen/rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bord opmaken of mooie kom:
Mihoen over de borden verdelen
brocoli of paksoi verdelen over de borden
avocado toevoegen
little gem toevoegen. Dressing met rode peper over de kropjes sla verdelen. Voeg hier de gehakte pinda's aan toe.
verdeel de gebakken paddestoelen en gerookte tofu over de borden.
Top af met de zwarte sesam.
Breng op smaak met sesamolie en lekker veel (ik ben er gek op) sojasaus.
Enjoy!
Comments