top of page
Foto van schrijverDaphne Blankestijn

Zomerse tuinbonen bulgur salade






Bulgur wordt naar mijn mening veel te weinig gegeten en gewaardeerd. Terwijl het zo'n waardevol en voedzame tarwe is. Ook nog eens volkoren.


Bulgur barst van de gezondheidsvoordelen: het bevat veel vezels, eiwitten en langzame koolhydraten. Die laatste zorgen dat je lang een verzadigd gevoel houdt. Ook de vitamines (vooral vitamine B11) en mineralen (kalium, fosfor en magnesium) slaan je om de oren.



De ingredienten voor 4 personen:

1 rode ui

300 g bulgur

200 g diepvries fijne tuinbonen

50 g ongezouten amandelen

250 g cherrytomaten

1 komkommer

200 g (vegan) witte kaas

3 elextra vierge olijfolie

2 el witte natuurazijn

Lekker veel verse peterselie

Peper en wat kruidenzout


Bereiden:

Snijd de rode ui in dunne schijfjes en meng met de azijn. Laat staan tot gebruik. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dop de tuinbonen en kook die in 5-10min gaar. Giet af en laat uitlekken.


Rooster de amandelen in 5 min. goudbruin in een koekepan zonder olie. Laat afkoelen Hak de amandelen in stukken.


Snijd de tomaten en komkommer in stukken. Verkruimel de (vegan)kaas.


Maak een dressing van de olie, de azijn van de ui, peper en kruidenzout. Snijd de peterselie fijn.


Meng de bulgur met de tuinbonen, tomaat, komkommer, ingelegde rode ui, kaas en dressing. Bestrooi met de amandelen en de peterselie.


Enjoy!



9 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page